Ritarikunta

Konstantinus Suuren ja Pyhän Helenan perinneritarikunta on kansainvälinen, taloudellista voittoa tavoittelematon, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhdistys.


Olemme osa maailmanlaajuista Konstantinus Suuren ritariperinnettä vaalivien ritarikuntien verkostoa, jota yhdistävät yhteiset arvot:

  • Kunniallisuus
  • Rohkeus
  • Korkeat eettiset ja moraaliset toimintatavat
  • Muiden palveleminen

Perinneritarikunnan jäsenet haluavat vapaaehtoistyöllään tukea näiden arvojen mukaista johtajuutta.

Tehtävä

Perinneritarikunnan tavoitteena on löytää, kannustaa ja tukea nuoria, tulevaisuuden johtajia, jotka kykenevät omaksumaan eettiset ja moraaliset johtamistavat sekä edistämään työelämässä ritarikunnan arvoja. Nuoret kutsutaan perinneritarikuntaan, jossa he aloittavat aseenkantajina tai Lady-in-Waitingeinä ja voivat edetä ritareiksi tai ladyiksi.

Lisäksi perinneritarikunta myöntää vuosittaisessa ritarijuhlassa stipendejä ritarikunnan arvoja edustaville nuorille. Lue stipenditoiminnasta lisää sivulta tukitoiminta.

Organisaatio

Konstantinus Suuren ja Pyhän Helenan maailmanlaajuisen ritarikunnan johdossa on Grand Prior General, His Grace Michael Teilmann. Ritarikunnan Pohjolan-osastoa, joka käsittää Suomen, Skandinavian ja Baltian, johtaa Grand Prior Sir Pertti Elvilä. Konstantinus Suuren ja Pyhän Helenan neuvostot muodostavat yhdessä perinneritarikunnan toimeenpanevan elimen, jossa myös aseenkantajilla ja Lady-in-Waitingeillä on oma edustajansa.