Ritarijuhlaa vietettiin juhlavasti Pörssiravintolassa

Ritarijuhla oli tähän mennessä kansainvälisin mitä Konstantinus Suuren ja Pyhän Helenan perinneritarikunta on viettänyt. Pörssiravintolaan oli 10.2. saapunut osallistujia USA:sta, Venäjältä, Englannista ja Italiasta.

Grand Prior 

Seppo Seljavaara ja Grand Dame Anneli Rajaniemi toivottivat vieraat tervetulleiksi.

Satakunta juhlapukuihin sonnustautunutta ritaria ja ladya ystävineen ja lapsineen todisti juhlavaa stipendien jakotilaisuutta ja investituuraa sekä kuunteli mielenkiintoista, päätoimittaja Hannu Hillon esitelmää keskiajan ja tämän ajan ritareista.

Grand Prior General (GPG) Michael Teilmannin jakoi kunniamitaleita ritarikunnan hyväksi tehdystä työtä.

Kadettitoverikunta sai Veikko Vainionpää -stipendin lisäksi myös Yrjö Pirilä Oy:n ja Nammo AS:n yhteisen stipendin, jotka otti vastaan Kadettitoverikunnan puheenjohtaja Robert Schulman. Antti Reinikainen Suomen Partiolaisista pokkasi puolestaan Perinneritarikunnan stipendin. Several Oy:n stipendin saanut Sibelius-Akatemiassa opiskeleva Johanna Takalo hurmasi kuulijansa upealla laulullaan, jota hän esitti kiitokseksi stipendistään säestäjänään pianisti Jussi Littunen.

Tilaisuudessa korotettiin Knight Commanderiksi sir Pertti Nykänen ja Dame Commanderiksi lady Tuija Holmström.

Monelle illan jännittävin hetki oli investituura. GPG Michael Teilmann löi seuraavat uudet ritarit: toimitusjohtaja Lauri Ant-Wuorinen, ekonomi Heikki Lahelma, hammaslääketieteen lisensiaatti Sami Savolainen, tohtori William Dorfman (USA), kenraali Charles Feldmayer (USA) ja pääjohtaja Andrei Udod (Venäjä).

Ladyn arvon saivat yrittäjä Anniina Harvia, omistajan edustaja Päivi Liuha, ja toimittaja Mariia Plyusheva.

Herkullisen juhlaillallisen jälkeen orkesterin sävelet kutsuivat ritarijuhlaan osallistuneet tanssimaan.

Hannu_Hillo_1.jpg

Juhlapuheen piti päätoimittaja Hannu Hillo.

Uudet_ritarit_ja_ladyt_2.jpg

Grand Prior Seppo Seljavaaran, Grand Lady Anneli Rajaniemen, Grand Prior General Michael Teilmannin ja International Grand Lady  Linda Strblingin lisäksi kuvissa uudet ritarit ja ladyt.

Stipendiaatit_3.jpg

Stipendiaatit.

Korotetut_4.jpg

Dame Commanderiksi korotettiin Tuija Holmström ja Knight Commanderiksi Pertti Nykänen sekä juhlamenojen ohjaaja Pertti Elvilä.

Porssiravintolan_juhlasali_5.jpg

Ritarijuhlaa vietettiin tunnelmallisessa Pörssiravintolan juhlasalissa.